Batátové pyré s fazolovo-žampionovou směsí

Batátové pyré je skvělou alternativou ke klasické bramborové kaši. Batáty jsou bohaté na vitamin A, B6, mangan a karoteny.

batátové pyré s fazolemi a žampiony

Ingredience na 2 porce:

2 střední batáty 300 g
2 lžíce rostlinného másla 40 g
1 menší cibule 70 g
4 větší žampiony 65 g
1/2 košíčku cherry rajčat 120 g
3 lžíce tomatového pyré 50 g
1 plechovka bílých máslových fazolí 240 g
2 stroužky česneku 6 g
1 lžička provensálského koření
1 lžička sekaného oregana
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme žampiony nakrájené na osminky a opékáme 5-8 minut.
  2. Do pánve přimícháme tomatové pyré, které restujeme asi 1-2 minuty. Osolíme a opepříme. Přidám také pokrájená cherry rajčata, prolisovaný česnek, propláchnuté bílé fazole a provensálské koření. Dusíme několik minut. V případě potřeby podlijeme trochou zeleninového vývaru nebo bílého vína.
  3. Omyté batáty vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Uvařené batáty slijeme, necháme několik minut zchladnout a zbavíme slupky. Rozšťoucháme je na kaši a přimícháme rostlinné máslo a sekané oregano. Servírujeme s fazolovo-žampionovou směsí.
Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím