Brokolicovo-hrášková polévka

Klasická brokolicová polévka získá díky přidanému hrášku extra protein navíc.

brokolicová polévka s hráškem

Potřebujeme na 2 – 3 porce:

1 velká cibule 150 g
2 lžíce olivového oleje 26 g
2 lžíce jemných ovesných vloček 10 g
1/2 větší brokolice (růžičky i stonek) 300 g
1 hrnek mraženého zeleného hrášku 160 g
1/2 hrnku ovesné smetany 120 g
zeleninový vývar dle potřeby
sůl, pepř a umeocet dle chuti
  1. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a několik minut opékejte v hrnci na olivovém oleji. Přidejte také ovesné vločky a brokolici nasekanou na menší kousky, osolte. Zalijte zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina akorát ponořená.
  2. Když je brokolice téměř měkká, přisypte do polévky zelený hrášek, několik minut povařte. Nakonec zjemněte ovesnou smetanou a polévku důkladně rozmixujte tyčovým mixérem.
  3. Dochuťte solí a pepřem, popřípadě také umeoctem nebo rozetřeným stroužkem česneku.
  4. Podávejte zakápnuté ovesnou smetanou se semínky nebo klíčky.
Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím