Hummus s červenou řepou

Klasický hummus už zná prakticky každý. Zkuste obměnu s červenou řepou!

řepný hummus

Ingredience na 3-6 porcí:

2 hrnky vařené nebo konzervované cizrny 330 g
2 menší uvařené a oloupané červené řepy 164 g
3 stroužky česneku 9 g
2 lžíce tahini 30 g
1 lžíce olivového oleje extra virgin 30 g
1 lžička soli 6 g
1 lžička římského kmínu 3 g
1/2 hrneku studené vody 120 g
Šťáva z 1 středního citronu 48 g
  1. Do mixéru vložte všechny ingredience kromě soli a římského kmínu. Mixujte v hladkou pastu. V případě potřeby přidejte více vody.
  2. Postupně dochuťte solí a římským kmínem. Mixujte, dokud hummus není zcela hladký. Před podáváním nechte alespoň hodinu odležet v lednici. Servírujte s bylinkami, semínky nebo zakápnuté olivovým olejem dle chuti.

Pokud chcete hummus dokonale hladký tak, jak ho znáte z arabských obchodů, vyzkoušejte tyto 3 tipy: 
1. Cizrnu vařte v tlakovém hrnci. Pokud nemáte tlakový hrnec, přidejte do vody na vaření 1 lžičku jedlé sody. 
2. Uvařenou cizrnu zbavte slupek. 
3. K mixování cizrny použijte ledově vychlazenou vodu.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím