Muffiny s borůvkami a čokoládou

Nesmrtelná kombinace borůvek a čokolády – těsto můžete použít k přípravě muffinů nebo chlebíčku.

borůvkové muffiny s čokoládou

Potřebujeme na 6 muffinů:

3 střední zralé banány

350 g

3 lžíce javorového sirupu

60 g

2 lžíce kokosového tuku

40 g

1 hrnek kanadských borůvek

150 g

1 hrnek celozrnné špaldové mouky

120 g

1/2 tabulky 80% čokolády

50 g

1 lžička pečící sody

4 g

špetka soli
  1. Troubu rozehřejte na 180°C. Formu na muffiny vyložte košíčky nebo složeným pečícím papírem.
  2. Banány rozmačkejte vidličkou a důkladně promíchejte s javorovým sirupem a rozpuštěným kokosovým tukem. Mouku promíchejte se špetkou soli a pečící sodou. Smíchejte moučnou i banánovou směs v hladké těsto. Nakonec opatrně vmíchejte borůvky i nasekanou čokoládu.
  3. Pečte cca 45minut, dokud povrch není zlatavý a špejte zapíchnutá do chlebíčku nezůstává suchá.

Těsto můžete také péct ve formě na chlíček, ideálně o velikosti 11x21cm.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím