Domácí mandlové mléko

Domácí mandlové mléko je velmi chutné a rychlé na přípravu, a zároveň jde o vhodnou a všetrannou volbu pro použití v kuchyni.

mandlové mléko

Potřebujeme na 1 litr mléka:

1 hrnek mandlí

120 g

4 hrnky vody

1 litr

sůl

špetka

Libovolně:
datle
vanilka
skořice
  1. Mandle propláchněte, vložte do mísy a zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené. Nechte máčet několik hodin, nebo přes noc. Nasáklé mandle slijte, propláchněte, a pokud chcete, přelijte vroucí vodou a oloupejte.
  2. Mandle vložte do mixéru, zalijte 3 hrnky vody a mixujte na nejvyšší stupeň asi 3 minuty. Poté přilijte poslední hnek vody, přidejte špetku soli a mixujte několik dalších minut.
  3. Dle chuti můžete do mixéru přidat i vypeckované datle, vanilku nebo špetku skořice. Mandlové mléko filtrujte přes plátýnko do čisté nádoby. Někteří doporučují cezení přes čistou silonku, já nedám dopustit na tento nutbag z bio bavlny od Tierra Verde. Uchovávejte v lednici a spotřebujte ideálně do 48 hodin.

Více o různých typech rostlinných mlék, jejich benefitech a přípravě se dočtete v mém článku na blogu – odkaz.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím