Ovesný flapjack

Rychlá a výživná svačina, která dlouho vydrží a je vždy po ruce.

oříškový flapjack

Ingredience na 6 kousků:

2 hrnky velkých ovesných vloček 230 g
1 hrnek ovesného mléka 240 ml
1 střední zralý banán 120 g
5 lžic sušených plodů goji 30 g
2 lžíce javorového sirupu 40 g
1 lžíce Flora Original 20 g
1 lžíce arašídového másla 20 g
1/2 hrnku lískových oříšků 70 g
1/4 hrnku mletých lněných semínek 30 g
  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací formu na chlebíček o rozměru 22×15 cm vyložíme pečícím papírem.
  2. V míse důkladně rozmačkáme banán pomocí vidličky. Ovesné mléko zahřejeme v malém hrnci a rozmícháme v něm arašídové máslo, Floru Original i javorový sirup. Směs přilijeme k rozmačkanému banánu, přidáme také lněné semínko a vše důkladně promícháme. Necháme několik minut odležet, aby ovesné vločky nasákly tekutinu.
  3. Nakonec vmícháme goji a sekané lískové oříšky. Směs rozetřeme do zapékací formy a pečeme přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavý. Po úplném vychladnutí formy na mřížce nakrájíme placku na 6 tyčinek.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou rostlinného tuku Flora, který je svým složením vhodný také pro vegany.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím