Tarhoňa – základní recept

Tarhoňa je tradiční příloha z nudlového těsta. Při nákupu kontrolujte složení – prodává se podobně jako jiné těstoviny i ve vaječné variaci.

tarhoňa

Potřebujeme:

Tarhoňa 1 díl
Voda 1,5 dílu
Řepkový olej 1 lžička
Zeleninový bujón nebo sušené bylinky
Sůl
  1. Tarhoňu nejdříve orestujte nasucho v hrnci nebo pánvi. Když kuličky začnou mírně růžovět a vonět, přidejte lžičku řepkového oleje a ještě několik minut opékejte. Důkladně míchejte, aby se kuličky nepřipálily
  2. Zalijte jeden a půl násobným množstvím zeleninového vývaru nebo dobře osolené vody se sušenými bylinkami, zakryjte pokličkou a stáhněte plamen na minimum.
  3. Vařte podobně jako rýži 15 minut. Poté načechrejte vidličkou a podávejte jako přílohu.
Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím