Falafel

Jednoduchý a rychlý recept na tradiční falafel, který se vždy povede.

SDÍLET:
falafel

Potřebujeme na 2 porce:

1 hrnek předem namočené cizrny

170 g

2 stroužky česneku

6 g

2 lžíce sekané hladkolisté petrželky

7 g

1 lžička římského kmínu

2 g

1 lžička soli

6 g

1/2 hrnku sekané jarní cibulky

50 g

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Cizrnu necháme okapat a společně s jarní cibulkou a česnekem vložíme do mixéru. Mixujeme na několik pulzů – tak, aby směs nebyla zcela hladká jako pasta, ale zůstala více hrudkovitá.
  2. Nakonec přidáme i petrželku a zamixujeme opět na několik pulzů. Poté ochutíme římským kmínem a solí.
  3. Ze směsi tvarujeme kuličky nebo placičky – důkladně mačkáme, aby dobře držely pohromadě. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem dozlatova.

TIP: Základem úspěchu falafelu, který se nerozpadá, je použití pouze namočené či naklíčené cizrny. Nikdy ne vařené!

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím