Falafel

Jednoduchý a rychlý recept na tradiční falafel, který se vždy povede.

SDÍLET:
falafel

Potřebujeme na 2 porce:

1 hrnek předem namočené cizrny 170 g
2 stroužky česneku 6 g
2 lžíce sekané hladkolisté petrželky 7 g
1 lžička římského kmínu 2 g
1 lžička soli 6 g
1/2 hrnku sekané jarní cibulky 50 g
  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Cizrnu necháme okapat a společně s jarní cibulkou a česnekem vložíme do mixéru. Mixujeme na několik pulzů – tak, aby směs nebyla zcela hladká jako pasta, ale zůstala více hrudkovitá.
  2. Nakonec přidáme i petrželku a zamixujeme opět na několik pulzů. Poté ochutíme římským kmínem a solí.
  3. Ze směsi tvarujeme kuličky nebo placičky – důkladně mačkáme, aby dobře držely pohromadě. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem dozlatova.

TIP: Základem úspěchu falafelu, který se nerozpadá, je použití pouze namočené či naklíčené cizrny. Nikdy ne vařené!

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím