Jablkový perník s kokosem

Klasická šťavnatá a voňavá česká buchta.

jablkovy pernik

Suché ingredience:

1 + 2/3 hrnku celozrnné špaldové mouky 200 g
3/4 hrnku pohankové mouky 90 g
1/2 hrnku kokosového cukru 100 g
3 lžíce kakaového prášku 16 g
1 lžíce perníkového koření 10 g
1 lžička prášku do pečiva 5 g
1 lžička jedlé sody 5 g
2 lžíce kukuřičného škrobu 16 g
1/2 lžičky práškové vanilky 1 g

Mokré ingredience:

1 + 1/3 hrnku sójového mléka s vápníkem 300 g
1/3 hrnku řepkového oleje 72 g
3 lžíce hruškových povidel / jablečného pyré 33 g
4 malá jablka nastrouhaná nahrubo 400 g

Poleva:

3/4 tabulky 80% čokolády 80 g
4 lžíce strouhaného kokosu 20 g
  1. Troubu předehřejte na 180°C. Plech nebo zapékací mísu vyložte pečícím papírem.
  2. Zvlášť důkladně promíchejte suché a mokré ingredience – kromě jablek.
  3. Ve velké míse promíchejte suché i mokré ingredience společně. Nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
  4. Těsto přelijte do zapékací nádoby, povrch uhlaďte a pečte, dokud zapíchnutá špejle není po vytáhnutí suchá – alespoň 30 minut.
  5. Čokoládu na polevu rozpusťte nad vodní lázní a rozetřete na ještě horký upečený perník. Nechte zchladnout na mřížce alespoň 2 hodiny a poté posypte strouhaným kokosem.
Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím