Robi Stroganov

Rychlý a jednoduchý recept na výborný Stroganov s Robi masem a žampiony.

vegan stroganov

Potřebujeme na 4 porce:

2 balení Robi nudliček 400g
2 střední cibule 220g
1 vanička žampionů 250g
1 lžíce olivového oleje 13g
3 lžíce rajského protlaku 50g
1/2 hrnku červeného vína 120g
1/2 hrnku ovesné smetany 125g
zeleninový vývar podle potřeby  
sůl, pepř a sójová omáčka dle chuti  
  1. Cibule nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na osminky nebo plátky, Robi maso rozdrobíme prsty na jednotlivé nudličky – pokud se nám to zcela nepodaří, nezoufejme, v horké omáčce se Robi snadno oddělí.
  2. V pánvi zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme Robi nudličky, chvíli zprudka opečeme. Vložíme žampiony a opět opečeme. Nakonec přidáme rajský protlak, který do směsi důkladně zarestujeme.
  3. Podlijeme červeným vínem, osolíme a necháme vařit bez pokličky, dokud se tekutina nezredukuje zhruba na polovinu. Poté přilijeme smetanu a podle potřeby zeleninový vývar. Osolíme, opepříme.
  4. Dusíme, dokud žampiony nejsou měkké a nudličky nejsou dokonale oddělené. Případně dochutíme lžící sójové omáčky.

TIP: Jako přílohu vyzkoušejte tarhoňu nebo pečené brambory s cibulí podle našich receptů.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím