Pečený sýr z kešu oříšků

Recept na veganskou pochoutku – sýr z kešu ořechů zapékaný v troubě.

kešu sýr

Potřebujeme:

1 hrnek kešu ořechů 130g
1 stroužek česneku 3g
1,5 lžíce lahůdkového droždí 12g
2 lžíce tapiokové mouky 15g
2 lžičky jablečného octa 10g
2 lžičky soli 12g
3/4 hrnku horké vody 175g
rozmarýn a plátky česneku k zapečení  
  1. Kešu ořechy předem namočte do teplé vody. Pro úplné změknutí potřebují alespoň 1 hodinu.
  2. Změklé kešu ořechy slijte a se všemi ostatními ingrediencemi rozmixujte v mixéru.
  3. Rozmixovanou směs přelijte do kastrůlku se zesíleným dnem a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Poté ji přemístěte do zapékací formičky vyložené pečícím papírem. Povrch uhlaďte stěrkou a zapíchejte do něj několik větviček rozmarýnu a plátků česneku.
  4. Pečte na 180°C asi 20 minut – dokud povrch není zlatavý. Horký sýr je krásně krémový a ideální pro fondue nebo k roztírání, po vychladnutí se dá krájet na plátky nebo na kostičky.
Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím