Sladký nákyp z quinoi

Quinoa se podobně jako kuskus dá velmi jednoduše připravit nasladko – skvěle chutná se sušeným ovocem a oříšky.

sladký nákyp z quinoi

Ingredience na 3 porce:

2 hrnky uvařené quinoi

370 g

1,5 hrnku rostlinného mléka

360 ml

1 střední zralý banán

120 g

1 střední jablko

180 g

malá hrst vlašských ořechů

30 g

5 lžic sušených plodů goji

30 g

2 lžíce javorového sirupu

40 g

2 lžíce Flora original

40 g

2 lžíce ovesné mouky

20 g

2 lžičky mletého lněného semínka
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky jedlé sody
  1. Troubu předehřejeme na 180°C. V míse důkladně rozmačkáme banán, poté přidáme mléko, lněné semínko, rozpuštěnou Floru Original, javorový sirup i skořici a vše důkladně promícháme.
  2. Jablko nakrájíme na drobné kostičky, ořechy nasekáme na menší kousky a spolu s goji a uvařenou quinoou přimícháme do směsi. Nakonec vmícháme ovesnou mouku společně s jedlou sodou.
  3. Pečeme v zapékací misce vyložené pečícím papírem přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavý. Podáváme s vanilkovým rostlinným jogurtem a čerstvým ovocem.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou rostlinného tuku Flora, který je svým složením vhodný také pro vegany.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím