Hummus

Hummus je jedním ze základů zdravého rostlinného jídelníčku – dostatek bílkovin, zdravé tuky, rychlá a jednoduchá příprava.

SDÍLET:
cizrnový hummus

Ingredience na 3-6 porcí:

2 hrnky vařené nebo konzervované cizrny 330 g
3 stroužky česneku 9 g
3 lžíce tahini 45 g
3 lžíce olivového oleje extra virgin 40 g
1 lžička soli 6 g
1 lžička římského kmínu 3 g
1 hrnek studené vody 240 g
Šťáva z 1 středního citronu 48 g
  1. Do mixéru vložte cizrnu, česnek, citronovou šťávu, olivový olej a tahini. Přilijte asi polovinu hrnku vody a mixujte. Více vody přilévejte v případě potřeby.
  2. Postupně dochuťte solí a římským kmínem. Mixujte, dokud hummus není zcela hladký. Před podáváním nechte alespoň hodinu odležet v lednici.

Pokud chcete hummus dokonale hladký tak, jak ho znáte z arabských obchodů, vyzkoušejte tyto 3 tipy:
1. Cizrnu vařte v tlakovém hrnci. Pokud nemáte tlakový hrnec, přidejte do vody na vaření 1 lžičku jedlé sody.
2. Uvařenou cizrnu zbavte slupek. 
3. K mixování cizrny použijte ledově vychlazenou vodu.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím