Cizrnová fritatta se zeleninou

Fritatta je tradiční italský pokrm podobný omeletě, který připravíte velmi snadno i bez vajec. Potřebujete jen cizrnovou mouku a zeleninu dle své chuti!

veganská fritatta
1 + 1/2 hrnku cizrnové mouky instantní 135 g
1 + 1/2 hrnku vody 355 g
4 lžíce neslazeného rostlinného jogurtu 60 g
1/2 hrnku sójového mléka s vápníkem 125 g
1/4 lžičky soli 1,5 g
1/4 lžičky černé soli kala namak 1,5 g
1 lžička kurkumy 3 g
1 lžička provensálského koření 1,5 g
1 lžíce olivového oleje 13 g
2 lžíce lahůdkového droždí 16 g
1/2 velké červené papriky 80 g
2 lahůdkové cibulky 50 g
2 rajčata 80 g
1 velká hrst baby špenátu 60 g
  1. Papriku, cibulku i špenát nasekejte na drobné kousky. Rajčata nakrájejte na tenké plátky. Troubu rozehřejte na 190°C.
  2. Ve větší míse smíchejte cizrnovou mouku s vodou, mlékem, olejem i rostlinným jogurtem. Prošlehejte metličkou, aby ve směsi nebyly hrudky. Dochuťe solí, kořením i lahůdkovým droždím. Nakonec vmíchejte sekanou papriku, cibulku i špenát.
  3. Kulatou zapékací mísu o průměru 25 cm vymažte olivovým olejem, přemístěte do ní směs na fritattu, povrch uhlaďte a poklaďte plátky rajčat. Pečte ve střední části trouby přibližně 20-30 minut, dokud okraje nejsou zlatavé.
  4. Před krájením nechte fritattu alespoň 15 minut chladnout na mřížce. Podávejte se salátem a podle chuti se srirachou nebo s jogurtovým dresinkem.

TIP: Pro přípravu veganského jogurtového dresingu smíchejte 200 gramů bílého sójového jogurtu Soyade, zarovnanou lžičku bylinkové soli a šťávu z 1/2 citronu. Dle chuti můžete přidat i lžičku francouzské hořčice.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím