Karotkový krém se zázvorem

Pokud máte rádi krémové polévky, nenechte si ujít tuto netradiční verzi se zázvorem a kapkou kokosového mléka.

karotkový krém se zázvorem

Potřebuješ na 3 porce:

5 středních mrkvÍ

300 g

1 střední žlutá cibule

110 g

2 stroužky česneku

6 g

2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

20 g

1 lžíce řepkového oleje

13 g

2 hrnky zeleninového vývaru

500 ml

1/5 hrnku kokosového mléka

50 ml

2 lžíce mandlových plátků

15 g

šťáva z 1/2 citronu
sůl a pepř dle chuti
  1. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme nasekanou cibuli společně s mrkví nakrájenou na plátky. Mícháme, dokud se mrkev nerozvoní a cibule nezačíná zlátnout.
  2. Poté přidáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, sůl, pepř a zeleninový vývar. Vaříme, dokud mrkev není měkká.
  3. Polévku dochutíme citronovou šťávou, rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme kokosovým mlékem.
  4. Horkou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme mandlovými plátky, které jsme nasucho opekli na pánvi.

TIP: Zázvor čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí velmi příznivě na lidské zdraví. Oslavuje ho ajurvédská medicína pro schopnost posilovat imunitní systém, funguje také jako známý přírodní lék na nevolnost a přispívá i ke zmírnění bolestí. V zázvoru obsažený gingerol má velmi silné protizánětlivé účinky, které se využívaly v tradičním léčitelství již před mnoha lety.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím