- V hrnci na rozpáleném oleji opečeme nasekanou cibuli společně s mrkví nakrájenou na plátky. Mícháme, dokud se mrkev nerozvoní a cibule nezačíná zlátnout.
- Poté přidáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, sůl, pepř a zeleninový vývar. Vaříme, dokud mrkev není měkká.
- Polévku dochutíme citronovou šťávou, rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme kokosovým mlékem.
- Horkou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme mandlovými plátky, které jsme nasucho opekli na pánvi.
TIP: Zázvor čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí velmi příznivě na lidské zdraví. Oslavuje ho ajurvédská medicína pro schopnost posilovat imunitní systém, funguje také jako známý přírodní lék na nevolnost a přispívá i ke zmírnění bolestí. V zázvoru obsažený gingerol má velmi silné protizánětlivé účinky, které se využívaly v tradičním léčitelství již před mnoha lety.