Fazolové chilli se 3 druhy fazolí

Klasický recept na velký hrnec fazolového chilli s dokonale vyladěným poměrem makroživin – 20% bílkovin, 20% tuku, 60% sacharidů.

Ingredience na 6 porcí:

2 velké cibule 250g
2 stroužky česneku 4g
1 lžíce řepkového oleje 13g
2 střední mrkve 112g
2 stonky řapíkatého celeru 90g
1 střední petržel 72g
1 střední červená paprika 120g
1 střední žlutá paprika 120g
1 větší hrnek / plechovka fazole ledvina 200g
1 větší hrnek / plechovka fazole pinto 200g
1 větší hrnek / plechovka fazole navy 200g
2 lžíce sekané červené chilli papričky 20g
2 plechovky drcených rajčat 800g
3/4 hrnku rajčatové passaty 200g
1 uzený tempeh 190g
1 plechovka sterilované kukuřice 160g
1 lžička sušeného oregana 1g
2 lžičky uzené papriky 5g
zeleninový vývar dle potřeby
sůl a pepř dle chuti
  1. Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky, česnek nakrájejte na plátky, tempeh rozdrobte prsty na zrníčka. Pokud používáte konzervované fazole, slijte je a propláchněte v sítku.
  2. Ve velkém hrnci nebo pánvi s nepřilnavým povrchem opečte na oleji cibuli s chilli papričkou, česnekem a s kořením. Přidejte také nakrájenou mrkev, petržel a řapíkatý celer. Osolte, chvíli opékejte a poté podlijte šálkem vody či zeleninového vývaru. Nechte pár minut dusit.
  3. Když se téměř všechna voda odpaří, přidejte do hrnce zbývající ingredience – nakrájené papriky, drcená rajčata i rajčatovou passatu, kukuřici a fazole. Dle chuti osolte, opepřete a nechce dusit pod pokličkou, dokud není všechna zelenina měkká. V případě potřeby přidejte vodu či zeleninový vývar.
Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím