- Papriku, cibulku i špenát nasekejte na drobné kousky. Rajčata nakrájejte na tenké plátky. Troubu rozehřejte na 190°C.
- Ve větší míse smíchejte cizrnovou mouku s vodou, mlékem, olejem i rostlinným jogurtem. Prošlehejte metličkou, aby ve směsi nebyly hrudky. Dochuťe solí, kořením i lahůdkovým droždím. Nakonec vmíchejte sekanou papriku, cibulku i špenát.
- Kulatou zapékací mísu o průměru 25 cm vymažte olivovým olejem, přemístěte do ní směs na fritattu, povrch uhlaďte a poklaďte plátky rajčat. Pečte ve střední části trouby přibližně 20-30 minut, dokud okraje nejsou zlatavé.
- Před krájením nechte fritattu alespoň 15 minut chladnout na mřížce. Podávejte se salátem a podle chuti se srirachou nebo s jogurtovým dresinkem.
TIP: Pro přípravu veganského jogurtového dresingu smíchejte 200 gramů bílého sójového jogurtu Soyade, zarovnanou lžičku bylinkové soli a šťávu z 1/2 citronu. Dle chuti můžete přidat i lžičku francouzské hořčice.