Dýňový guláš se sójovým masem

Poctivý veganský gulášek se sójovým masem a dýní hokkaido.

veganský guláš s dýní a sójovým masem

Potřebujeme na 4 porce:

2 střední cibule 220g
1 malá dýně hokkaido – pouze váha dužiny 600g
1 balení sójových nudliček 100g
1 lžíce olivového oleje 13g
1 lžíce celého kmínu 7g
1 lžíce sladké papriky 7g
1/2 hrnku suchého bílého vína 120g
2 lžíce rajského protlaku 33g
2 stroužky česneku 4g
1 lžička sušeného rozmarýnu 1g
1 lžička sušené šalvěje 1g
zeleninový vývar dle potřeby  
sůl a pepř dle chuti  
  1. Sójové nudličky zalijte horkým, dobře osoleným zeleninovým vývarem. Pro výraznější chuť můžete přidat i 1 lžíci sójové omáčky. Nechte odpočívat hodinu, poté nudličky sceďte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
  2. Cibuli nakrájejte na menší kostičky. V hlubší pánvi rozpalte řepkový olej a opékejte na něm cibuli, dokud nezačne lehce zlátnout. Přidejte rajský protlak a přisypte kmín i papriku. Opékejte jen chvíli, aby se paprika nespálila a nezhořkla. Poté podlijte vínem. Vařte tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří na přibližně polovinu svého objemu.
  3. Do pánve přidejte dýni nakrájenou na kostky i sójové nudličky. Osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a podlijte zeleninovým vývarem. Dochuťte také oregánem a šalvějí. Duste pod pokličkou tak dlouho, dokud dýně není úplně měkká. Pokud je potřeba omáčku naředit, přidejte více zeleninového vývaru. Pro případné zahuštění přidejte 1 nastrouhanou bramboru.

TIP: Jako přílohu vyzkoušejte ječné kroupy podle našeho receptu. Hodí se také celozrnná rýže, těstoviny, nebo bramborový knedlík.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím