- Sójové nudličky zalijte horkým, dobře osoleným zeleninovým vývarem. Pro výraznější chuť můžete přidat i 1 lžíci sójové omáčky. Nechte odpočívat hodinu, poté nudličky sceďte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
- Cibuli nakrájejte na menší kostičky. V hlubší pánvi rozpalte řepkový olej a opékejte na něm cibuli, dokud nezačne lehce zlátnout. Přidejte rajský protlak a přisypte kmín i papriku. Opékejte jen chvíli, aby se paprika nespálila a nezhořkla. Poté podlijte vínem. Vařte tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří na přibližně polovinu svého objemu.
- Do pánve přidejte dýni nakrájenou na kostky i sójové nudličky. Osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a podlijte zeleninovým vývarem. Dochuťte také oregánem a šalvějí. Duste pod pokličkou tak dlouho, dokud dýně není úplně měkká. Pokud je potřeba omáčku naředit, přidejte více zeleninového vývaru. Pro případné zahuštění přidejte 1 nastrouhanou bramboru.
TIP: Jako přílohu vyzkoušejte ječné kroupy podle našeho receptu. Hodí se také celozrnná rýže, těstoviny, nebo bramborový knedlík.