Topinka s rajčaty a bílými fazolemi

Jednoduchý, super rychlý a chutný recept na topinku trochu jinak. Ideální vydatná svačina i lehká večeře.

Topinka s rajčaty a bílými fazolemi

Ingredience:

1 plechovka bílých máslových fazolí 240 g
1 malá cibule 70 g
3 střední rajčata 360 g
1 lžíce tomatového protlaku 30 g
1 lžička řepkového oleje
1 lžička sójové omáčky
2 stroužky česneku
6 větších krajíců chleba
sůl a pepř dle chuti

Topinka is back!

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na řepkovém oleji. Přidáme tomatový protlak, rychle zarestujeme a přidáme tajčata nakrájená na menší kousky. Stáhneme plamen a krátce podusíme.
  2. Fazole slijeme, propláchneme a necháme okapat. Když jsou rajčata měkká, přidáme k nim fazole a celou směs ochutíme, solí, pepřem, česnekem a sójovou omáčkou. Podáváme s opečeným chlebem.

TIP: Bílé sterilované máslové fazole doporučuji mít vždy doma v zásobě – mají dlouhou trvanlivost a jsou výborné do salátů i na vaření. Pokud je po ruce nemáte a přepadla vás chuť na topinky, vyzkoušejte je třeba s budapešťskou pomazánkou.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím