Oříšková granola s čajem matcha

Opravdu kvalitní japonskou matchu si nechte pouze k pití, ale vše, co seženete v českých čajových obchodech skvěle zužitkujete do tohoto receptu.

oříšková matcha granola

Ingredience na 2-3 porce:

1 hrnek velkých ovesných vloček 100 g
1/4 hrnku sekaných vlašských ořechů 30 g
1/4 hrnku sekaných mandlí 30 g
1/4 hrnku jemně mletých mandlí 40 g
1/4 hrnku dýňových semínek 30 g
1/3 hrnku kokosových hoblinek 25 g
4 lžíce javorového sirupu 80 g
2 lžíce Flora Original 40 g
1 lžíce práškového zeleného čaje matcha
1 lžička vanilkového extraktu
1 špetka soli 
čerstvé ovoce a rostlinný jogurt k servírování
  1. Troubu předehřejeme na 150°C a plech vyložíme pečícím papírem. Floru Original rozpustíme, smícháme s javorovým sirupem, vanilkovým extraktem a lžící matcha prášku. 
  2. Ve větší míse smícháme vločky spolu s ořechy, semínky a špetkou soli. Přilijeme tekutou směs a důkladně promícháme, aby byly všechny vločky i ořechy obalené.
  3. Zapékáme v troubě na 15 minut, poté promícháme a pečeme dalších 10 minut. Zchladlou granolu podáváme s oblíbeným rostlinným jogurtem a čerstvým ovocem.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou rostlinného tuku Flora, který je svým složením vhodný také pro vegany.

Facebook Instagram Youtube

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Souhlasím