- Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací formu na chlebíček o rozměru 22×15 cm vyložíme pečícím papírem.
- V míse důkladně rozmačkáme banán pomocí vidličky. Ovesné mléko zahřejeme v malém hrnci a rozmícháme v něm arašídové máslo, Floru Original i javorový sirup. Směs přilijeme k rozmačkanému banánu, přidáme také lněné semínko a vše důkladně promícháme. Necháme několik minut odležet, aby ovesné vločky nasákly tekutinu.
- Nakonec vmícháme goji a sekané lískové oříšky. Směs rozetřeme do zapékací formy a pečeme přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavý. Po úplném vychladnutí formy na mřížce nakrájíme placku na 6 tyčinek.
Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou rostlinného tuku Flora, který je svým složením vhodný také pro vegany.